Post

Cuba korang bayangkan..

 السلام عليكم
 peace be upon you


Takde internet, nak berkongsi pendapat, idea, info, berita semua tu;  boleh ke dapat maklum balas dengan pantas? guna telefon? ni tahun 2011 lah~




Point pakcik,bila takde internet; kalau pakcik kata 28 Rejab tempohari, hari penting bagi umat Islam, kamu tahu ke hari apa tu?hm.. siapa lagi yang tolong ingatkan selain kita umat Islam sendiri?




Mungkin ada yang kata tahu. Mungkin ada yang was-was. Hari Isra' Mikraj? ingat tak bila? silap besar la..


28 Rejab tu, tarikh di mana musuh Islam dalam diam; mustafa kamal attarturk, menjatuhkan satu-satunya institusi pentadbiran Khalifah yang masih wujud ketika itu. Tak geram ke?


 Fikirkan baik-baik..rugi, kerugian, merugikan..


Rugi? ada kelebihan internet tapi yang di update hampir saban hari, minggu, bulan, tahun; pasal kelucahan, BFF, 2011 dalam 2011, pasal komik dah banyak beli, pasal window shopping, dsb. Input & output? hm..


Takde idea untuk entri? >>SINI<< pun ada.


kosong sekali pun, biar ada input untuk berfikir yang memanfaatkan. Rugi jika hanya sekadar nak jaga pembaca dan pengomen di blog sendiri. haih~ 


P/S: 
Sekadar pandangan untuk renungan bersama. Jangan rugikan masa dan quota internet untuk sesuatu yang sia-sia. Setiap rezeki dari-Nya yang kita dapat, jangan bazirkannya atas alasan yang sia-sia. macam mana? tanya otak, tengok jari, apa yang hangpa taip.

Thanks Azri, d bakal jurutera.ameen.. =)

.

17 comments

Post a Comment