Post

Kenangan Cuti Sekolah 15 tahun Dulu

 السلام عليكم
 peace be upon you

macam duit permainan =.="

Alamak.. ter-miss..
Sepatutnya entri ni..khas untuk segmen "Kenangan cuti sekolah dulu-dulu. " by che' ben Haha.. terlepas.. Apa boleh buat. Masa kat sini dan sana  memang berbeza..


Sebut pasal kenangan dulu-dulu ni, pakcik masa sekolah-sekolah dulu memang tak suka berniaga la. antara kitorang adik beradik, abg pakcik je yang aktif. Mak pakcik buat nasik lemak lebih. Jadi berniaga la si abg setiap minggu~


Pakcik yang masa tu tak senang duduk, memang jeles lah. Nak tak nak, kena la cari alternatif untuk kaya berduit macam abg pakcik. 


Dan..


Memang masa tu, permainan 'jutawan' ni tengah famous! maka satu hari tu ayah pakcik beli satu set ni.. apa lagi. berlawan la kitorang adik beradik.. dan yang kelakarnya,

game ni ada perlawanan lawan 1 taman. dan pemenang 1 taman tu, akan berentap dengan budak taman berdekatan. haha.. rindunya game ni.. Nama game ni,


image credit to : iera
Ada sesiapa yang pernah masin game ni? popular sekitar 90-an 

^__^

main game ni tak? #SSS

itulah game yang memang popular masa tu. ukhwah lebih mudah terbentuk. berbanding cabaran generasi sekarang. Semuanya game online. game bunuh membunuh pula tu. huhu..


#Sadis




Firman Allah SWT yang bermaksud :




" Hendaklah kamu semua berpegang pada tali (agama) Allah dan janganlah kamu berpecah belah (bercerai berai). "


(Surah Ali-Imran : 103)




p/s : pilihlah aktiviti yang membentuk ukhwah secara sihat  @__^



.

3 comments

Post a Comment