Post

Jenis Entri Yang Menyesatkan Oleh Penulis Blog

 السلام عليكم
 peace be upon you



Kalau dibuat satu entri berunsurkan maksiat, mesti dia punya page view tinggi kan? tapi bagus la. USAHA sendiri.. Mestilah BANGGA kan??




usaha kumpul dosa + Bangga dengan status Bakal ahli neraka = ??



Terlajak perahu boleh diundur, terlajak tulis, boleh padam, terlajak buat dosa, boleh taubat. terlajak mati tanpa sempat bertaubat? bagi mereka, masuk syurga? wah!! parah~


Sebagai penulis blog, seharusnya kita tahu dan patut ambil langkah berjaga-jaga; sebab entri yang berbentuk..


1) Informasi yang menjurus kepada hal seksual

2) Berita terkini yang berkaitan dengan zina

3) Gosip yang bercerita perihal dunia soSIAL artis


dan seumpama dengannya, patut kita jauhkan.. Jika perlu, gunakan ayat yang sopan..  Banyak lagi kategori.. cuma yang ni yang paling popular kann..

Informasi yang menjurus kepada isu seks, berita bergambar dengan tapisan ala kadar, gosip berkenaan dengan aib dan umpat pasal kehidupan soSIAL artis,


Semua ni menjurus kepada titik permulaan yang merosakkan akal. Akhirnya iman tergadai..


Kadang-kadang pakcik rasa kesian kat depa yang buat entri-entri macam ni.. Pula tu, siap laburkan duit beli hosting, caj internet, buang masa semata-mata nak laburkan demi Neraka..


Mungkin tengah nak buat tempahan awal tiket sehala menuju ke sana.. bersabar la ya~



Firman Allah SWT yang bermaksud :


" Dan ada diantara manusia : orang yang memilih serta membelanjakan hartanya kepada cerita-cerita dan perkara-perkara hiburan yang melalaikan. Akibatnya mereka menjadi sesat dan menyesatkan orang ramai dari agama Allah dengan tidak berdasarkan sebarang pengetahuan; dan ada pula orang yang menjadikan agama Allah itu sebagai ejek-ejekan. Merekalah orang-orang yang akan beroleh azab yang menghinakan."

(Surah Luqman : 6)



Sebelum ni, ada blogger nicknya ada 'senja', popular dengan entri2 seperti kat atas.. dengar yang terbaru, kes tipu fan page.. belum tua umur, tapi dah tua amal agaknya.. entah lah..

yang terbaru, ROTI! ROTI !
Apa nak jadilah..bangga sangat ke buat gitu..


p/s: cuba lihat bloglist yang kamu follow..

.

3 comments

Post a Comment