Post

10 Fakta Tentang Diri Saya?

 السلام عليكم
 peace be upon you

credit : Being myself @deviantart
Oh..
adakah pakcik seorang yang misteri? Rasanya..tak kan?
Tapi apa salahnya menjadi misteri? macam joker?
Huhu.. pakcik rasa, misteri lagi pembaca dalam blog pakcik ni. :p

Ok la.. bagi membuktikan pakcik bukan misteri,
pakcik kongsi apa yang mungkin sebahagian dari kamu tak tahu tahu~


kalau tak kerana kawan2 se-blog nak tahu, takdenya nak buat..


1) Suka tido mengiring dengan kaki berlipat macam bersila bila kesejukan. boleh bayangkan? kalau tak boleh, cuba buat demo. haa.. gitu la gayanya~



2) Lebih senang ber-sms dari call jika takde apa2 yang sangat-sangat-sangat penting untuk bercakap.


3) Tak kisah dimarah. Tapi tak suka nak marah. sebab tak reti sangat nak marah orang.


4) Suka makanan laut. Tapi tak suka kulit udang. boleh makan. tapi jangan bagitau tu adalah udang yang ada kulit. Buktinya, boleh demam..


5) Pakcik suka sesuatu yang ada seni. macam melukis. kadang-kadang jadi medium untuk bertenang. buktinya, boleh cek buku sketch book pakcik~


6) Tak cerewet bab makan.. boleh makan benda yang sama selama berminggu-minggu setiap hari tanpa jemu. tapi bukan meggi...


7) Boleh termenung lebih setengah jam tanpa sedar bila sorang-sorang. ni ketara bila dah habis kerja. fikir macam-macam~


8) Suka duduk di rumah  je dan buat aktiviti yang berguna macam aquascape. ada plan, baru keluar jalan-jalan. takde, sorry la~


9) Kadang-Kadang mudah terkejut bila kena sergah. tak suka disergah mendadak. nanti jantung macam nak pecah.


10) Pakcik suka kucing. Buktinya, kat rumah keluarga ada 26 ekor kucing. setiap mereka ni terpisah dengan bilik atas, bilik kat bawah, dan geng2 kucing dok luar :)


ok.dah cukup? perlu ke buka ruangan komen? eh...


Firman Allah SWT yang bermaksud :

"  Hendaklah dia berlemah-lembut dan jangan sekali-kali menceritakan hal kamu itu kepada orang lain. "


(Surah al-Kahfi : 19)


itu saja yang kamu mungkin perlu tahu. Selebihnya, wallahualam..




p/s : sekalipun dah jumpa face to face, kamu tetap takkan kenal pakcik. hanya Dia yang kenal pakcik.. lebih dari diri pakcik sendiri..


^^,
.

5 comments

Post a Comment