Post

Gunakan Ayat Al-Quran Untuk Sembuhkan Penyakit Athritis Pada Blogger.

 السلام عليكم
 peace be upon you


Ops, ni entri bukan nak menjatuhkan kredibiliti seorang doktor mahupun yang berkaitan dengan bidang perubatan. Memang tak salah. Lagipun, ia sebahagian dari usaha untuk mengubati penyakit kan~

Tapi bukan bermaksud, bila sakit je, harapkan doktor dan bantuan teknologi semata-mata. Apa salahnya berikhtiar dengan menggunakan ayat al-Quran..buktinya Allah dah nyatakan dalam surah al-Fussilat, ayat ke-44..


Firman Allah SWT yang bermaksud :

" katakanlah, al-Quran itu ialah petunjuk, dan penawar. "Pakcik buat entri ni bukan apa, ada seorang blogger ni, rujuk entrinya, dia dah ada tanda-tanda penyakit arthritis yang serius. ditambah pula dengan  penyakit jangkitan kulat pada tangan.Tapi beliau tak mahu berubat. Guano?? Tanjat burger? Jangan putus asa! usaha selagi ada kudrat, selagi ajal belum tiba, dan yang pasti, selagi belum kiamat.


Maka, ni pakcik nak share surah yang berkaitan dengan ilmu pengubatan untuk penyakit tu demi manfaat dan peringatan buat dia dan kita bersama..ameen..

Penyakit arthritis, rujuk :
 
Surah Sod, ayat 34-61; surah Qaf, ayat 16-45.

bagi penyakit jangkitan kulat, rujuk :

Keseluruhan surah al-Anfal.

sebelum memulakan sesi merawat, sebaik-baiknya berselawat kepada-Nya dan keatas Nabi junjungan mulia kita, Nabi Muhammad S.A.W, ahli keluarga dan para sahabat..


kuatkan niat, usaha dan tawakkal. akhirinya dengan redha.. Insya'Allah.. Jangan lupa. yakin ketentuan disisi-Nya.. 

.

17 comments

Post a Comment