Post

Apa Itu Isle of Man? Edisi Garu Otak

 السلام عليكم
 peace be upon you



Cikgu kata, ilmu tu penyuluh kehidupan. hangpa pula, mungkin kata ilmu tu, takat nak lulus exam. Tapi Makna kata, ilmu tu antara jalan pembuka rezeki. hehehe~
  


Tadi masa jalan-jalan ngulau kat luar, pakcik telah diberi soalan cepu emas oleh satu 'scarescrow' pihak tv ni. pergh!! tengok depa yang menang dapat iphone !! aww~


sampai turn pakcik, dah berdebar2 dah ni. depa  berura-ura bagi soalan senang la kiranya nih. Sekali..


  
apa itu Isle of Man?


aaa sudah ! apa itu? benda? "aiseyman." kata hati pakcik. kompem ke ni?  " tak cuba, tak tahu." lalu dengan muka confirm, pakcik pun kata..



" aiseyman "~


Ok..jawapan tu, salah! aah!! memang tak cuba, tak tahu...Depa suh pakcik pegi google lepas depa tulis atas kertas. rupanya ini dia Isle of Man.. haih.. ibaratkan pakcik seperti..


Apa-apa pun pengajarannya, jangan membataskan pengetahuan kita terhadap satu perkara je. Perluaskan.. aww~ iphone..   >_<



Rasulullah S.A.W bersabda yang bermaksud :


" Siapa yang keluar untuk menuntut ilmu maka ia berjuang fisabilillah hingga ia kembali."

Hadith Riwayat at-Tarmizi dab ad-Darimi



Senyum Kambing Pakcik :


Perluaskan ilmu, insya'Allah kubur kita juga diperluaskan-Nya.wallahua'lam


.

23 comments

Post a Comment