Post

argh!! BILA SI ANAK BERBLOG.. SI AYAH dan IBU ?

 السلام عليكم
 peace be upon yousegmen pun boleh jadi entri tips? lagipun, inpirasi kan dimana-mana. ala.. belajar bukan takat guna buku. sekarang dah guna online! tapi, bagaimana membahagikan masa dengan belajar ?


Jangan kalut tau. Ikut time table 'wajib' yang perlu diutamakan. yang penting, setiap aktiviti tu, jangan ada rasa 'stress'. ini mengganggu tumpuan  bila berbuat sesuatu~


Tumpuan tu, jangan sampai lupa membantu kedua ibubapa ya~ bagaimana? pakcik ambil kata 'utamakan keperluan berbanding kehendak'. maksudnya, bila ibabapa perlukan kita, tinggalkan blog jap.pantas! pantas!


Ikut  tips pakcik yang kat atas ni, insya'Allah ayah atau ibu tak membebel.
Mereka ambil kisah bila kita buat tak kisah. percaya tak? cubalah~Camana  terangkan minat tu serta tunjukkan bukti bahawa berblog tu berbaloi?

pasal ni, ayat mesti mau manis, Dan jangan tunjuk yang kamu ni dah ketagih untuk berblog. point kedua, nuffnang mesti ada puluh2 paling kurang. kalau tada duit lagi, tunjukkan yang syarikat pengiklanan dalam nuff semua tu, pilih blog kamu untuk letak iklan mereka yang ribu ringgit tu...


yang penting, jangan tipu mereka ya~
pakcik tak ajar..ingat!~ 

4 comments

Post a Comment