Post

BLOG NI AKU RASA PATUT POPULAR LAA ..


Berikan 5 blog yang korang rasa patut popular dan kenapa korang rasa blog tu patut popular


Blog yang senonim dengan sensiviti dunia sejagat mahupun dunia para blogger itu sendiri. Mengkritik sesuatu isu sambil mengetengahkan fakta, sebab dan akibat. tiada prejudis terhadap isu yang dibangkitkan.


2) The Eyes of RedBloodSnow

Sebuah blog pengiklan paling tegar pada pendapat saya. Sungguh sistematik. Walaupun lebih kepada hal personal dan gosip, kesungguhan yang ditunjukkan dalam beriklan, menarik perhatian ramai pengiklan!


3) Are YOU Cerolian?

Hampir menyerupai blog 'Ini Woot woot!" tetapi lebih mengetengahkan pendapat dalam bentuk karya lukisan dan tidak terlalu menyentuh sensiviti terhadap sesuatu isu.sekear mendekatkan minda pembaca terhadap sesuatu isu.


4) Qaseh Dalia Adelia

Blog Doktor Cinta! itu expresi yang paling sesuai untuk diberikan kepada blog ini. sebut apa saja mengenai cinta. apa saja! cinta sesama manusia, hidupan, harta benda, dan paling penting, kepada-Nya, ada disini! tidak kurang juga isu2 personal yang diketengahkan untuk menjadi renungan bersama.


5) Alexa Yussida

Blog seorang pengembara atas sandaran ilmu-Nya di tanah Russia. Kenapa dalam senarai pilihan? kerana quote ini :

" all the contents are about my life,travelling,likes,dislikes and here is little sumtin to express my emotion.oh ya,im not a storyteller but i can be ONE for u "

Menongkah Arus, Membawa Perubahan ( pilihan peribadi )

(Tiada kena mengena dengan pilihan umum diatas) Apa yang membezakan blog ini dengan senarai diatas? blog ini yang karyanya lebih menjurus kearah kerohanian, keinsafan, renungan, teknologi(?), santai yang tidak terlalu 'berat' isinya, hal personal yang digarap dalam bentuk puisi, cerita pendek Islamik dsb.


Pada pendapat korang , apa yang patut dilakukan untuk popularkan sesebuah blog itu ?

Niat, berusaha dan tawakkal...melalui.. promosi . Mudah mesra dengan blogger lain, tiada diskriminasi dan prejudis, pelbagaikan jenis entri, ping entry di tempat yang bersesuaian. Dan..tak TAMAK dan KEDEKUT.


Pentingkah populariti sesebuah blog dan kenapa ?

Penting, JIKA ia atas dasar konsep memberi dan menerima, dari situ, boleh diketengahkan apa yang cuba disampaikan. sama seperti yang Encik Ben lakukan sekarang.


senyum kambing :

Tiada Istilah popular buat blogger yang berblog atas dasar konsep memberi dan menerima.5 comments

Post a Comment