Post

Tutorial: Gunakan Eset Nod 32 Secara Percuma(tak perlu license key)


as salam.


tutorial khas untuk orang-orang yang memang nak free je memanjang eset nod32 ni.ikut je langkah2 kat bawah ni. kalau ada mana2 yang tak faham tanya.ok?



1) muat turun perisian eset nod32 yang free trail kat sini

2) 3 hari sebelum tamat tempoh percubaan, uninstall perisian antivirus ni. pada masa ni, kena ingat, jangan sambungkan laptop/komputer ke internet, pendrive, hdd dan sebagainya.

3) klik menu start kat desktop. dan klik control panel. lepas tu klik add/remove program dan uninstall perisian ni. lepas tu restart komputer/laptop.

4)lepas dah masuk kat desktop, jangan install semula perisian eset yang korang dah uninstall sebelum tu.

5)klik menu ke start, klik Run.taip regedit macam kat bawah ni.



6) satu menu baru akan keluar macam kat bawah ni.cari  
HKEY_CURRENT USER dalam list.seperti dalam gambar dibawah.


 7) dalam menu yang tadi, klik pada menu software seperti dibawah.akan keluar beberapa fail kambangan.

8) cari fail eset dalam tu, dan padamkan.klik delete je.

9) cara yang sama macam mula-mula(no.6).tadi, cari  
HKEY_LOCAL_MACHINE dan kembangkan.macam gambar kat bawah ni.


10) ulang cara yang sama bermula dari no.7, sampai no.8

11) pasang semula perisian eset tu.setel. dah boleh guna selama sebulan secara percuma. dah boleh guna tanpa perlu bayar kepada pekedai, tokey2 eset.


bila dah sampai 3 hari sebelum tamat tempoh, buat cara yang sama.uninstall je.padam registry key,pasang semula perisian ni. cara ni khas untuk mereka-mereka yang dah buntu sanagt2 nak dapatkan key dari mana-mana sumber.

teknik ni sah disisi undang-undang? terpulang. ku cuma menggunapakai terma pada :

- 17.License Fee and Payment Terms. xxx The obligation to pay the License Fee shall not apply to the Software provided as NFR* or a trial version.
- 18.NFR and Trial Version. You may use the Software supplied as NFR or trial version exclusively for verifying and testing the Software features. You may also use the NFR Software for demonstration purposes
.
p/s: sekadar untuk menguji perisian ni je =)
 

4 comments

Post a Comment