Post

infoTutorial : MASUK BLOG BERAT? Jimatkan Masa lebih 90% Masa Menunggu !

Image credit to : wanshah87.blogspot.com/
Berminat nak masuk blog seseorang tapi blognya penuh widget dan gambar? BERAT!!
 
takde masalah~ korang je yang malas~ ekeke.gurau ok~ blog berat pun, kalau korang tak berusaha nak cari alternatif untuk masuk dan baca, apa gunanya kan~


straight to the point :

kat setiap penghujung link blog,tambah ' ?m=1 '. contoh :
jadi..
http://bintangkita080808.blogspot.com/?m=1
kalau kat hujung link ada .html, jadikan ke..
.html?m=1

kenapa? cara ni, mengurangkan berat loading yang korang kena tunggu,lebih dari 70%. cuma load entri dan header dan snaplet.misal kata header blogger tu, berat, ini versi ringan. ok~ sekarang, tiada lagi prejudis kepada blog yang berat.dah ajar ni. pegi terjah!!! ~



senyum kambing : 

berat mata kerana ngantuk. berat akal? kerana berfikir daa..isi otak 'kosong'?~

.

35 comments

Post a Comment