Post

Kenapa Pakcik Berblog ?

 السلام عليكم
 peace be upon you

Woah!!
nelly dah mulakan kerja-kerja me-review blog~
Pakcik ni segan sebenarnya nak join. Tapi bila memikirkan kehendak dan keperluan, pakcik pun join sekaki payung~


Nelly tanya pakcik, kenapa pakcik berblog? 
oh.. pakcik cuma nak kata..

keperluan, boleh berubah-berubah mengikut masa. 
Begitu juga kehendak. Saat ini sebabnya..Nak memantapkan mutu penulisan virtual dan diri pakcik dalam dunia maya mahupun nyata. memperbaiki diri, adalah perintah-Nya.demi redha-Nya..

 Berkongsi ilmu yang boleh dikongsikan bersama demi kebaikkan bersama. ish, ilmu tu milik-Nya.. kedekut itu amalan syaitan..
Mencari kawan..yang penting, kawan dimasa susah dan senang, sanggup disisi..doa seorang muslim yang soleh, jangan dilupakan..
Mencari maklumat isu semasa atau fakta tak kira kategori.. hidup tanpa mengetahui dunia luar ibarat kerang dalam lumpur..


Nak memastikan sejauh mana pihak yahudi menggunakan dunia maya untuk menjatuhkan Islam..Jihad tidak terbatas terhadap sesuatu perbuatan yang nyata..
Nak lihat kerenah orang lain.mana yang tak betul, tegur. mereka juga umat terakhir Nabi Muhammad.kewajipan menegur itu perintahnya..

dan..berblog juga, untuk menerima pendapat dari luar kotak fikiran pakcik. mana yang baik, pakcik ambil. yang buruk, jadikan peringatan


itu je keperluan dan kehendak pakcik saat ni ~


p/s : bagi yang berminat nak cari follower, reader, supporter, commentator, condemn,  terutamanya sahabat, segmen nelly ni antara jalan yang dibuka untuk tujuan ni. tapi kamu kena berusaha la ya~  usaha tanpa guna tangan untuk naik tangga tangan, tiada gunanya~


bagaimana? klik SINI untuk ke segmen nelly~
wajib tag orang blogger.maka jalan ceritanya..aja-aja fighting !!
.

6 comments

Post a Comment