Post

BEN ASHAARI BIKIN FILEM : THE BLOGGERS

 السلام عليكم
 peace be upon you
minat nak join segmen ni, klik je tajuk entri ni okie~

Para pelakon :

Maria Elena

Cerita ni bermula dari sketsa photoshoot yang baru selesai waktu petang. Cik Epal menuju ke dalam bilik pelawat.lalu menguncinya dari dalam..sambil menunggu geng2 menternak lemak tiba~


Sketsa 1 :

'tok! tok! tok!'. bunyi diketuk dari luar."siapa tu?" tanya cik epal. "donut!"
"donut?donut siapa?" tanya cik epal kehairanan. "grr..buka la pintu ni dulu!" lalu pintu dibuka.. "grr..donut saya tertinggal dalam bilik ni la tadi! dan i bukan donut ok! " kata cik bulat kepada cik epal yang kelihatan blurr kejap..lalu mereka pun berborak macam takde apa berlaku...

oleh sebab cik epal rasa tak best, pintu tak jadi dikunci.biar terbuka jek.
tak lama pastu, yana dan ujang tiba, berborak sesama mereka sambil yang lain2 layan borak pasal sesi menternak makanan jap lagi.


sketsa 2  :

ujang : "awak akan selalu ingat saya tak setiap jam? kita dah nak kawen"
yana yup!
ujang : ok, awak akan selalu ingat saya setiap masa? setiap tahun?
yana : Ya!!! kenapa tanya ni?
ujang : "saya rasa..awak takkan..ingat saya.."

secara tiba2 ujang keluar dari bilik tu dengan alasan sakit perut. yana yang masih lagi cool,  join yang lain berborak pasal menternak lemak di starbak seringgit...tak lama kemudian..

"tok! toK! tok!"  ketukan dari luar pintu.
siapa tu? balas yana sebab dia paling dekat dengan pintu.
tak semena-mena ujang buka pintu tu sendiri sambil kata..
" tengok! i baru je pegi tandas. u dah lupa i !!... tanya siapa. grrr...

Pintu bilik terus dibiarkan terbuka..
masuk pula si elena dengan muka blurr nya..
cik epal yang kehairanan tanya apa yang berlaku.

Sketsa 3  :

"tadi eksiden..aku terlanggar sorang encik penjual roti. terpelanting dia kat longkang. habis roti2 dia  aku terrrosakkan..nasib baik dia tak la parah..tapi dahi dia berdarah2 juga..aku tanya dia "encik ada apa-apa ke?"
sambil mengelap peluh berdarah kat dahi...si encik penjual roti membalas..

encik penjual roti : "aa..ada roti kejjju.. roti coklllat.apa mau?murah je.."

semua dalam bilik tu, tergelak terbahak-bahak.haha~
kemudin sesi bergelak ketawa terhenti seketika selepas dikejutkan dengan kedatangan Cik Puteri yang tergesa-gesa macam ribut!
semua dalam bilik bertanya..kenapa lambat datang...

Sketsa 4  :

tadi..lambat sebab..alkisah-Nya..
Cik Puteri : "abg nak makan apa pagi ni? meh adik masakkan."
En. Abg : "abg taknak makan. abg takde selera. ini semua tongkat ali punya pasal.

Cik puteri sambung lagi kata2 nya yang cam ribut tu.

"korang bayangkan..dari pagi, masuk ke tengahari. sampai la ke petang.asal tanya je nak makan apa, 'ini semua tongkat ali punya pasal" keluar dari mulut dia. letih la.dah la lapar. lagi lapar ada aa..terpaksa la kata kat abg..

"saya dah lapar. tak makan lagi.nak pegi join kawan2 makan kat luar.ini semua tongkat ali punya pasal ! "

semua yang dalam bilik pun tergelak terbahak2 sekali lagi..selesai bergelak ketawa, masuk si niq..niq orang terakhir yang diorang tunggu.. lalu kesemuanya pun keluar dari bilik. bertolak la ke starbak seringgit. pintu dikunci cik epal.. semua bergerak dengan beberapa kenderaan..dalam perjalanan..cik epal yang sedang seronok mengunyah choclair dikejutkan oleh panggilan telefon. geram kerana gangguan, takde tengok sapa yang call, terus angkat..

sketsa 5 :

niq : 'weh. boleh tak bawak kete laju sikit?"
cik epal : "Sorry la bro. bukan i yang bawak kete. you tau kan pasal kete2 ni.hehe.ok la..nak cepat la ni. kang sebelum maghrib sampai la kat starbak seringgit tu."
niq : grr..den bukan suruh korang cepat pegi ke sana! patah balik ke sini !
korang terkunci aku dari luar aa! mentang2 bateri henpon habis tadi. baru duk kejap nak caj henpon dah kena tinggal! siap aa korang!!

cik epal terkedu. haha~
niq tertinggal !!


saya pilih mereka..sebab cerita ni kan cerita saya. masing2 ada kekuatan kerektor masing2. cerita je kan~~

32 comments

Post a Comment